1 av 2
Catharina Blixen-Finecke, moderat ordförande i vårdproduktionsberedningen fick ta emot namnlistor flera tusen underskrifter. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 2
Protester med plakat och namnlistor manifesterades utanför regionhuset i Kristianstad idag mot den eventuella nedläggningen av mindre folktandvårdskliniker. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Skåne

Stor ilska mot hotad tandvård

"Börjar man lägga ner en sak finns det risk för nästa och sen nästa."
10 min

Att Folktandvården riskerar lägga ner på flera skånska orter har skapat stort missnöje och under tisdagen samlades folk från bland annat Lönsboda, Ljungbyhed och Örkelljunga utanför Skånehuset i Kristianstad för att lämna över protestlistor till politikerna.

– Alla har velat skriva på, det är till och med så att folk har mailat och frågat efter listorna säger Magnus Persson som samlat namnunderskrifter i Degeberga.

 På en vecka har 860 namn samlats in. Och det finns ett missnöje mot att regionens politiker inte tar ansvar för landsbygden.

– Börjar man lägga ner en sak så finns det risk för nästa och sen nästa, och så avbefolkas landsbygden säger Magnus Persson.

– Vi slåss med näbbar och klor för det här. Vi är väldigt måna om att Ljunbyhed ska få leva kvar och inte centralisera allting till de större orterna säger Eva Jönsson från föreningen Ljungbyheds Framtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".