Malmö

Polisen väntar en lugn derbykväll

1:35 min

Skånepolisen förbereder sig nu inför kvällens derbymatch mellan MFF och HIF i Malmö. Polisens kommenderingschef Patrik Heimbrand hoppas att det ska bli en lugn kväll.

– Vi har en stor poliskommendering igång som kommer se till att både Malmöborna och supportrarna ska kunna gå till match under trygga former, och Helsingborgarna som kommer hit ska kunna göra samma sak, säger Patrik Heimbrand.

I maj förra året fick derbymatchen mellan lagen avbrytas, efter att åskådare kastat in knallskott på plan och sprungit fram och hoppat på Helsingborgs målvakt Pär Hansson. Men trots att säkerheten på stadion nu höjts med fler kameror och skyddsnät kommer polisen inte sätta in några extraåtgärder ikväll.

– Det låter hemskt att säga det men polisiärt, bortsett från det sorgliga att matchen fick avbrytas, fungerade det bra förra året. Vi hade ytterst lite problem utanför stadion.

Men för att det inte ska bli alltför stökigt bland supportrarna kommer polisen följa deras marscher genom staden och de som åker från Helsingborg.

Vid stationen i Malmö kommer det också sättas in gratis bussar till och från matchen, men de som åker tåg dit från centralen kommer inte få gå av vid Triangeln.

– Och det är för att vi inte kan garantera tillräckligt hög säkerhet om de kliver av där just med tanke på bebyggelse, miljö och människorna där, säger Patrik Heimbrand.