Malmö

Personalen mår fortfarande dåligt

Chef: ”Måste ta hur folk mår på allvar”
1:25 min

Malmö symfoniorkester får åter igen kraftig kritik i en slutrapport om dem brister som tidigare uppmärksammats inom företaget. Endast små framsteg har gjorts sedan larmrapporten som kom förra året pekade på personal som mådde dåligt och lagstadgade rutiner inte följdes.

Den här gången föreslår utredaren att företagshälsovården ges i uppdrag att undersöka den psykosociala arbetsmiljön inom administrationen, eftersom han fått så många signaler att saken måste tas på största allvar.

Vidare pekar han på att företaget fortfarande inte formulerat någon värdegrund, att en skyddskommite visserligen inrättats, men att inget systematiskt arbetsmiljöarbete påbörjats, att man inte förnyat den utgångna jämställdhetsplanen, och att det saknas rutiner för diarrie-föring. Mycket beror på att det tar tid att åtgärda allt, menar vd Dragan Buvac, men det överskuggande har också varit att få ordning på ekonomin i företager

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".