Sävehof-Lugi 27-14

Lugi chanslöst mot starkt Sävehof

0:47 min

Matchen som började jämnt och ovisst blev till slut Sävehofs fjärde raka SM-guld. En stor skillnad mellan lagen var Partillelagets tiomålsskytt Ida Odén.

Sävehof var favoriter inför dagens SM-final, men matchen började mycket jämt. Lagen följdes åt i målprotokollet och turades om att vara i ledningen, även om det kändes som att Sävehof förde matchen. Spelet var tufft och hårt från båda håll och finalstämningen på läktaren i Malmö arena var på topp.

I paus var ställningen 9-8 till Sävehofs fördel.

Tidigt i den andra halvleken åkte en Lugis Hanna Ringdahl på en tvåminutersutvisning efter att ha fällt en av Sävehofs kantspelare. Där någonstans började Sävehof dra ifrån. De gjorde det lite smygande, men det var uppenbart att Lugi inte hade något att svara med när Sävehof började spela ut hela sitt register. Kvarten in i andra halvleken hade 9-8 förvandlats till 21-11 och slutet av matchen var en ren formalitet.

– Vi är det bästa laget i den bästa föreningen med de bästa tränarna och då blir det såhär, säger Sävehofs matchhjälte Ida Odén.

Är det inte risk för att ni dödar intresset för svensk damhandboll när ni är såhär överlägsna?

– Då får andra utmana oss, det är inte vårat problem, säger Ida Odén.

Mot slutet stod ett gult hav av Sävehofsupportrar på läktarna och viftade med löpsedlar om SM-guld. Ett guld man tagit för vana att vinna - i år var det fjärde raka finalsegern för Partillelaget.

Johanna Cedergren
johanna.cedergren@sr.se