"Det finns inte att han kan bli frikänd, tror Anneli Nyberg". Foto: Anna Bubenko/Sveriges Radio
Malmö

Tystnad på Kroksbäck efter skotten

Tystnad efter serieskyttens skott
1:41 min

Det var ovanligt tyst. Så minns Rabia Siraz Ali som var nyinflyttad på Kroksbäck en söndag den höst när Peter Mangs greps. Men hon är tveksam inför uppmärksamheten för rättegången.

– En söndag när jag kom hem, efter att han hade skjutit här i området, så var det knäpptyst. Det kändes obehagligt, för det är aldrig tyst här. Det är alltid barn ute och leker.

Rabia har inte följt rapporteringen särskilt mycket inför rättegången. Även om hon tycker att den är viktig, är hon tveksam inför allt ståhej och uppmärksamhet kring den.

– Det är den säkert, men jag vet inte. Jag tycker inte att man ska köra sådant här offentligt, direkt. Det blir lite som man gjorde förr när man hängde folk på torget offentligt och så skulle man stå och peka och titta och tycka en massa, säger hon.

Anneli Nyberg och hennes familj bor vid Nobeltorget men tillbringade förmiddagen i Kroksbäcksparken för att testa den nya temalekplatsen med barnen Diana och Noelia. Hon har följt rapporteringen och tror att många skulle bli upprörda om Peter Mangs blir frikänd.

– Folk hade nog blivit väldigt upprörda, väldigt arga. Det finns nog inte att han blivit frikänd, säger Anneli Nyberg. Suhad Fayad kommer gående på Mellanbäcksgången, på väg till den öppna förskolan med sina två barn. Hon bor på Kulladal. Innan Peter Mangs greps var hon själv rädd, både för egen del och för sina anhöriga. Hon tycker att rättegången är viktig.

– Absolut. Självklart. Så att det inte blir fler sådana män som gör så.

Anna Bubenko

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".