Serieskytten

"Peter Mangs är inte rasist"

1:26 min

Under dagens förhandlingar mot den misstänkte serieskytten Peter Mangs, så förnekade Mangs, via sin advokat, att han har gjort sig skyldig till de mord och mordförsök han är åtalad för.

Enligt advokat Douglas Norking säger Peter Mangs att han inte var i närheten av de platser där det sköts mot personer i Malmö mellan åren 2003 och 2010.

– I målet finns ingen DNA, inga fingeravtryck, ingen telefonpositionering som binder Peter Mangs till något av de åtalade brotten, säger Douglas Norking som är Peter Mangs försvarsadvokat.

– Inte heller finns det spaningsuppgifter eller telefonavlyssning som binder Mangs till någon utav åtalspunkterna, säger Douglas Norking.

Första förhandlingsdagen gick till stor del åt till åklagarens sakframställan där man berättade om beslag som gjorts i Mangs lägenhet, om Mangs kontakter med psykiatrin och kulor och hylsor som man har hittat och som kan knytas till Peter Mangs vapen.

Men försvaret siktade in sig på att det saknas bland annat DNA och fingeravtryck som binder Mangs till brottsplatserna. Och att det saknas motiv.

– Kortfattat så kan det nämnas att Peter Mangs inte har haft någon relation med någon av målsägandena. Han har inte träffat någon av dem och har därför inte något otalt med dem.

– Med anledning av vad som har antytts i vissa artiklar i den mediabevakning som har ägt rum i det här målet så kan tilläggas att Peter Mangs inte är rasist. Att han inte är emot andra kulturer och att han inte sympatiserar med personer eller grupper som förespråkar rasism, säger Douglas Norking.