Malmö

Elever har fått nog av sopstation vid skola

1:38 min

Gamla matrester, blöjor och trasiga möbler - nu har eleverna på kryddgårdskolan i Malmö fått nog. En återvinningsstation som ligger aldeles intill skolan svämmar över av sopor nu har eleverna skrivit ett protestbrev till kommunen.

- Det är jättestökigt när man kommer på morgonen och ser hur det ser ut. Det är jätteäckligt. Man får en känsla av att man bor i en sopstation, säger Zinah Alrubaye som går i klass 6a.

Fem gröna containrar står precis utanför ingången till skolgården och det svämmar över av sopor. Soppåsar med matrester, utspridda blöjor, förpackningar och annat skräp ligger på trottoaren där eleverna år förbi in till skolan varje dag.

Flera gånger har både elever, lärare och skolledning försökt få hjälp att få bukt med problemet men inget har hänt. Men nu har alltså 40 elever i klass 6a och b skickat ett brev till miljöförvaltningen på malmö kommun där de kräver att återvinningsstationen flyttas och nu verkar det som något kanske kommer att hända. Efter ett möte på kommunen igår har de ansvariga för återvinningsstationen nu tittat på ett annat ställe att ställa containrarna på och i början av nästa vecka ska Malmö kommun ta ett beslut om det kan bli en flytt.

Efter flera år av sopor runt skolan hoppas eleverna nu att det äntligen ska bli en ändring.

- Vi ville ändra på det här för att det ser inte bra ut. Inte bara för oss utan också för andra som kommer hit.

Hoppas att det ska bli bättre nu när vi kämpat.