Malmö

Motstridiga uppgifter om skottlossning

1:08 min

Polisen har inga misstänkta efter gårdagens skottlossning vid ett hus på Lundavägen i Arlöv. Flera skott ska ha avlossats men polisen vet väldigt lite om vad som har hänt.

– En uppgift ger vid handen att någon skjutit mot en fastighet, en annan uppgift att det har skjutits från en fastighet. Just nu ska vi utreda vad som egentligen har hänt, säger Bo-Göran Strandfjäll som är inre befäl på Malmöpolisen.

Polisen famlar just nu i mörker. De vet att det har skjutits vid huset i Arlöv vid sjutiden igår kväll, patruller som skickades dit ska ha hittat tomhylsor på platsen. Men vem som har skjutit och på vad, vet polisen fortfarande inte utan nu vädjar de om allmänhetens hjälp.

Bo-Göran Strandfjäll säger att huset i fråga är välbekant för polisen. På vilket sätt vill han inte säga.

– Det är en adress där polis har varit tidigare, säger han.

Just nu finns det inga misstänkta. Men under natten har polisen plockat in flera olika personer till förhör.

– Ett antal personer hämtades in till förhör från adressen och hördes på polisstationen, men fick lämna eftersom det inte finns några misstankar mot de, säger Bo-Göran Strandfjäll.

– Även tre personer stoppades i Danmark men samma där, de släpptes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista