1 av 3
Branden på Svenshögs förskola innebär att 115 barn måste flyttas till andra lokaler. Foto: Anna Bubenko/SR
2 av 3
Branden på Svenshögs förskola har skapat stor förödelse. Foto: Anna Bubenko/SR
3 av 3
Möbler och leksaker flyttades i morse till Lillevångshallen. Foto: Anna Bubenko/SR
Burlöv

115 barn drabbade av förskolebrand

Alla 115 barn på Svenshögs förskola i Arlöv får vara i andra lokaler i morgon måndag. I går eftermiddag förstördes en av förskolans byggnader i vad som misstänks vara en anlagd brand.

– Jag har jag har kommit hit för att han hörde att dagis har brunnit. Han var jätteledsen. Nu vill han gärna se hur det ser ut. Jag tänkte att jag ska visa honom så att han förbereder sig till måndag, säger Shabnam Mohmand som kommer förbi brandplatsen med sin son.

Under förmiddagen kom en flyttbuss och lastade in stolar, bord och leksaker. De kördes sedan till de tillfälliga dagis som kommunen i all hast har ordnat.

De äldre barnen ska från i morgon bitti vara i Lillevångsskolans gamla sporthall, som inte används just nu. Två av de yngre barnens avdelnigar ska få plats på Havrens förskola och två i en paviljong på Svenshögsskolan.

– Det är jättesvårt för mig. Det andra dagiset ligger väldigt långt bort från mig. Jag lämnar honom klockan sex, nu måste vi kanske gå vid tjugo i sex på morgonen.

Branden började vid två-tiden i går eftermiddag. Kort efter att räddningstjänsten kommit på plats, bröt elden genom taket på den byggnad som nu är totalförstörd. Förskolan består av totalt fyra byggnader. De andra tre har klarat sig, men det finns rökskador.

Branden misstänks vara anlagd och polisen ska göra en teknisk undersökning av brandplatsen. Under våren har det förekommit en hel del skadegörelse på förskolan och på Svenshögsskolan intill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".