Kraftig brand på Steglinge gård i Höganäs. Foto: Lasse Olsson/SR
Höganäs

Höganäsbränder kan ha varit anlagda

Polisen: ” Naturligtvis kopplar man samman dem”
0:49 min

De bränder som för drygt två veckor sen utbröt i Höganäs kan ha varit anlagda, det tror i alla fall polisen. Nu fortsätter arbetet med att höra personer som varit i närheten och undersökningen av platserna.

– Man har i princip avslutat den tekniska undersökningen på platsen och som läget är nu har vi ju inte någon naturlig förklaring till bränderna, säger förundersökningsledaren Christer Wingren.

Polisen utgår ifrån att bränderna var anlagda. Det var en stor gård och ett flygfält i Höganäs som eldhärjades för två veckor sedan. Man rubricerar brottet som mordbrand, men har än så länge ingen misstänkt. Trots att polisen inte ser någon direkt likhet mellan bränderna, kopplar man ändå ihop dem.

 – Både tidsmässigt och geografiskt, naturligtvis så kopplar man samman dem. Vi hittar ju ingen gemensam nämnare i tillvägagångssätt, men en så liten ort och två så stora bränder på samma dygn - rent naturligt så kopplar man samman dem till viss del, säger Christer Wingren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".