Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix

Mangs tipsade polisen om alternativ mördare

14 min

Den misstänkte serieskytten Peter Mangs ringde in tips om en alternativ mördare till polisen. I bevismaterialet som presenterades under rättegången nu i morse finns ett kassettband som hittades i Mangs lägenhet, där man kan höra honom ringa till polisen. Här kan du höra hela samtalet.

Under rättegången mot den misstänkte serieskytten Peter Mangs är det i dag mordet på den 66-årige Kooros Effatian, som skjöts till döds i sin bostad på Gånglåtsvägen 2003, som står i centrum.

I bevisningen finns ett kassettband. Enligt åklagaren är det inspelade ljudet på kassettbandet som hittats i Peter Mangs lägenhet inspelat av honom själv. På bandet kan man höra hur Mangs ringer in ett tips till polisen angående mordet på Gånglåtsvägen. Han berättar att han tagit del av ett samtal mellan om ett misslyckat rånförsök och att han uppfattar det vara kopplat till mordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista