Foto: Lars Pehrson/Scanpix.
Malmö

Erkännandet var ett skämt

1:43 min

Erkännande var skämt och det var en före detta vän som placerade offrets nycklar i hans lägenhet. Det menar den misstänkte serieskytten Peter Mangs som under eftermiddagen fortsatte att förneka att han är inblandad i mordet på Kooros Effatian i Malmö 2003. 

Att Peter Mangs ska ha berättat för olika personer att han begått brotten förklarar han i rätten som ett uttryck av absurd humor.

 – Jag har inte erkänt någonting, vi hade en väldigt komplicerad och avvikande kommunikationsform, med snudd på absurditeter, svarade Peter Mangs i förhöret.

Under 40 minuter förhörde kammaråklagare Håkan Larsson Peter Mangs om mordet Kooros Effatian 2003 , men Mangs fortsatte att neka och säger att han aldrig sett Kooros Effatian tidigare.

När det gäller den bandinspelning som hittades i Mangs lägenhet där en person verkar ringa till polisen och tipsar om en annan gärningsman så säger Peter Mangs att det inte är han på bandet.

 – Svar nej, men det går ju inte att styrka om det är ett tips eller någonting annat, säger han.

Ett av åklagarens tyngsta bevis mot Peter Mangs är de nycklar till Kooros Effatians lägenhet som hittades hemma hos Mangs vid polisens husrannsakan. Men de placerades där av en före detta vän berättar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista