1 av 2
Problemen hopar sig för Läkargården i Ängelholm, nu har till och med elen stängts av. Men vårdcentralen håller ändå öppet. Foto: Lasse Olsson/Sveriges Radio
2 av 2
Skärmdump Läkargårdens hemsida 2012-05-24, 10:30
Ängelholm

Mörkt för Läkargården - strömmen avstängd

1:33 min

I dag gjorde socialstyrelsen oanmäld inspektion på den numera välkända Läkargården i Ängelholm. Och de möttes av ganska tomma och nersläckta lokaler eftersom elbolaget stängt av strömmen.

– Vi ville komma hit för att granska den vård som bedrivs här, att den är patientsäker och av god kvalitet, säger inspektören Eva Hansson, som i inte ville säga mycket mer om läget. 

Men så mycket vård att granska fanns inte. Bara en enda patient fanns inne att behandla, i övrigt var det tomt sånär som personalen som vecka efter vecka undrar vad som händer. Varför vårdgivaren Region Skåne fortsätter ha ett vårdavtal med företaget som är på obestånd. 

Det finns ingen medicinskt ansvarig, personalen har inte haft kontakt med vårdföretagets ledning på månader och i förrgår stängdes alltså elen av. Dessutom har de inte heller fått några löner på länge. 

– Två löner har vi inte fått och förmodligen får vi inte den tredje heller, säger en kvinna i personalen som vill vara anonym. 

– Det finns ingen som mår bra som är här på plats idag, säger en annan kvinna ur personalen.

Enligt hemsidan för Läkargårdens Läkarpraktik i Ängelholm fungerar vårdcentralen som vanligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista