Kooras Effatians son Kiarash Effatian. Foto: Anna Bubenko/SR
Malmö

Mordoffrets son upprörd över Mangs tystnad

2:53 min

Den mördades son Kiarash Effatian var upprörd över att Peter Mangs inte ville förklara sig i rätten i dag. Han tror att det var Mangs som med stor sannolikhet mördade hans far.

- Hans likgiltighet är upprörande, att inte vilja svara. Att bara säga att han inte vet och inte har någon aning. Jag var stundtals väldigt arg därinne, sa Kiarash Effatian när dagens förhandlingar om mordet på hans far var avslutade.  

Han var i rätten både som målsägare och som vittne, kallad av försvaret. Medan åklagaren bland annat förhörde Peter Mangs om varför polisen hittade en originalnyckel till den mördades lägenhet hemma hos Mangs satt Kiarash Effatian med i rättssalen, men utan möjlighet att själv ställa frågor.

- Jag skulle gärna greppat mikrofonen och ställt några hårda frågor och skrikit "Kom igen nu! Varför svarar du inte? Vad gjorde min pappas nycklar i din lägenhet"?

När Kooros Effatian hittades död på kvällen den 14 juni 2003 trodde polisen först att han hade dött av sjukdom. Det var först den 17 juni när kroppen obducerades som skotthålet i hans bröst upptäcktes. Kiarash Effatian har varit mycket kritisk till att flera misstag gjordes i början av polisutredningen och har varit orolig för att bevisningen inte ska räcka. I dag, efter åklagarens genomgång, är han mer positiv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista