Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix
Malmö

23-årig kvinna anhållen misstänkt för mord

1:17 min

En 23-årig kvinna har anhållits, på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat sin man som hittades död i ett trapphus på Södra Bulltoftavägen i Malmö i går. Kvinnan nekar till brott.

Det var vid 12-tiden i går som folk hörde en kvinna skrika i huset. Polisen hittade den döde mannen i trapphuset. Hur han dött vill polisen ännu inte säga.

– Vi håller på med en teknisk undersökning. De skador som offret hade tyder på att det är grovt våld, sedan går jag inte in på detaljer, säger Per Lidehäll, polisens spaningsledare.

Kvinnan fanns kvar i huset när polisen kom och försökte inte heller ta sig därifrån. Polisen vet inte mycket vare sig om henne eller om den mördade mannen, som blev 28 år gammal. Han var svensk medborgare, men hon kom till Sverige i början av maj. Paret gifte sig i höstas.

Just nu vill spaningsledningen inte säga mycket om vad man vet, till exempel om det fanns någon som såg mordet eller om man har hittat mordvapnet. För närvarande söker man inte efter någon annan misstänkt gärningsman än den 23-åriga kvinnan. Hon förhördes kort igår kväll och kommer att förhöras igen.

– Hon nekar till brott, i övrigt vill jag inte gå in på vad hon säger.

Var hon själv hotad?

– Det är inget som vi känner till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista