Kö till Malmö tingsrätt. Foto: David Rasmusson/SR
Malmö

Rättegången jobbig för anhöriga

1:10 min

Förmiddagen av Peter Mangs-rättegången handlade om mordet på 23-årige Firas Al-Shariah som blev mördad i juli 2003. Två vittnen blev förhörda och berättade vad de kom ihåg från morddagen. Anhöriga till Firas Al-Shariah följde rättegången.

– Det här är ytterligare ett steg på vägen mot att veta vem det är som har begått de här gärningarna, säger Magnus Hermansson som är de anhörigas målsägandebiträde.

Det har gått ganska långt tid sedan 2003. Vittnena som förhördas i dag var grannar med Firas Al-Shariah.

Ett av vittnena var det första som såg Firas Al -Shariah liggande på golvet i en pöl blod och det var samma person som ringde larmcentralen och larmade om mordet.

Vittnena kom inte ihåg alla detaljer från morddagen, men det påverkar inte rättegångsprocessen enligt Magnus Hermansson.

De anhöriga ville inte ställe upp på någon intervju. De såg ganska tagna ut, och en del anhöriga väljer att bearbeta händelsen ensamma.

– Det är naturligtvis en jobbig process som de anhöriga går igenom. Det har gått ganska lång tid, man har försökt lägga det här bakom sig. Det är många sår som rivs upp när man tar upp det här igen. Olika anhöriga bearbetar detta på olika sätt, säger Magnus Hermansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista