Foto:Stig-Åke Jönsson/Scanpix
MALMÖ

Reinfeldt följer Malmöpoliser på nära håll

Statsminister Fredrik Reinfeldt följer under tisdagskvällen Malmöpolisens arbete och ska under kvällen följa en polispatrull och delta vid utsättningen av nattpersonalen.

Det är en del av statsministerns program under våren att följa personer med yrken som kräver arbete på kvällar, nätter och helger.

Han kommer under tisdagen även att träffa poliser som arbetar inom operation Alfred och Selma, insatser riktade mot grov organiserad brottslighet.

Patrik Johansson, yttre befäl vid polisen i Malmö, är en av dem som kommer åka runt med statsministern under kvällens patrullering.

– Det blir en vanlig kväll, vi kommer kolla de vanliga hotspotsen, säger han.

– I grunden finns det en väldig framtidstro och mycket som är bra med Malmö, säger Fredrik Reinfeldt som under dagen inte bara träffar polisen utan även gymnasieelever och Sydsvenska handelskammaren.

Men det finns saker kvar att göra när det gäller brottsligheten i Malmö, menar statsministern.

– Här finns då en del spektakulära mord och närvarande brottslighet som vi samlat sätter in större resurser för att rå på. Det är både polisen och samverkande myndigheter som jobbar på ett sätt som använts som arbetsmetod på andra håll i landet. Vad jag har kunnat följa upp har det givit goda resultat och det ser ut att gå i den riktningen här också, säger Reinfeldt till TT.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".