1 av 3
Mangs är misstänkt för två skjutningar på Hyacintgatan. Foto: Tobias Wallin/SR.
2 av 3
Åklagare Solveig Wollstad och kammaråklagare Håkan Larsson på Hårds väg i Malmö. Foto: Tobias Wallin/SR
3 av 3
Rätten besökte under dagen två adresser för att med egna ögon få se hur det såg ut på platsen där Mangs enligt åtalet ska ha skjutit in i tre olika lägenheter. Foto: Tobias Wallin/SR
Rättegången mot Peter Mangs

Rätten besökte brottsplatser

Under eftermiddagen besökte Malmö tingsrätt tre brottsplatser där Peter Mangs är misstänkt för att ha skjutit. Det gäller dels Hårds väg på Rosengård, dels Hyacintgatan på Holma.

Ett stort pressuppbåd följde med rättens ledamöter när de efter lunchpausen började med att göra syn på Hårds väg. Peter Mangs valde själv att inte följa med.

Rätten besökte först Hårds väg, där Peter Mangs är åtalad för ett mordförsök den 12 mars 2010. Enligt åklagaren var målet den man som skottskadades svårt i oktober 2009 samtidigt som Trez West Persson sköts ihjäl på Västra Skrävlinge kyrkoväg. I själva verket träffade skotten på Hårds väg lägenheten intill. Under besöket ville åklagaren bland annat visa att det är lätt att ta miste på de bägge lägenheterna. 

Sedan fortsatte rätten till Hyacintgatan på Holma. Där är Peter Mangs åtalad för två skottlossningar, dels den 23 oktober 2009, dels på nyårsafton samma år. I bägge fallen hävdar åklagaren att målet egentligen var en man som Peter Mangs kartlagt, men skotten gick istället in i andra personers lägenheter. 

Försvaret hävdar att andra personer kan ha skjutit och att det inte finns några bevis för Peter Mangs var på de här platserna när skottlossningarna inträffade. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista