Peter Mangs i rättegångssalen. Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix.
Malmö

Pressen ökar på Peter Mangs

1:37 min

Det var upprörda känslor i säkerhetssalen i Malmö tingsrätt i dag när rättegången fortsatte mot den misstänkte seriemördaren Peter Mangs. Dagens förhandlingar handlade om skotten mot en imam och flera andra personer i en lokal på Islamic Center i Malmö.

En av målsäganden riktade sig direkt till Peter Mangs och chefsrådman Lennart Strinäs fick ingripa och påtala att Peter Mangs inte har dömts för det han anklagas för.

Det var nyårsaftonen 2009 som flera personer hade samlats i en församlingslokal i Islamic Center för att dricka te efter fredagsbönen. Ett skott sköts genom ett fönster precis där imamen satt och han fick lätta splitterskador. Polisens tekniker hittade tomhylsor 90 meter från det rum som besköts och hylsorna kan med säkerhet kopplas till Peter Mangs vapen.

Kammaråklagare Håkan Larsson pekade på det stora vapenintresse Peter Mangs hade vid tillfället, med bland annat köp av tillbehör till sin pistol.

Peter Mangs fortsätter att hävda att han inte har haft kontroll över sitt vapen och de olagliga extrapiporna. Och med det vill han säga att det är någon annan som skjutit.

Under de sju rättegångsdagar som nu avverkats har pressen ökat på Peter Mangs och när frågorna blir känsliga svarar han med att han trivs i häktet och att han inte har något behov av att minnas vad han gjort.

– Jag har glömt allt. Jag försöker inte tänka efter, för det är ointressant, sade Peter Mangs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista