1 av 2
Elly Karlsson, lunchgäst på Vårliden. Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio
2 av 2
Eva Hasse, aktivitetsledare på Vårliden och Ängahällan som visar upp protestlistor som lämnats in till kommunen. Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio
Båstad

Besparingar kan stänga de äldres matställe

1:44 min

I Båstad utreds nu ett förslag i att stänga lunchserveringar på tre vårdboenden, dit pensionärer i närheten också kan gå för att äta. Bakgrunden är att man behöver spara.

Måltidsverksamheten i Båstad kommun går back. Därför utreds nu förslaget att lunchserveringarna på tre vårdboenden ska stängas. Ett förslag som upprör:

- Att de  gör så här mot oss gamla, säger Elly Karlsson, 88 år, som ofta besöker lunchserveringen på Vårlidens vårdboende i Båstad.

I fredags, den förste juni, lämnades protestlistor med ett par hundra namnunderskrifter in till kommunen. Och ännu fler kan det bli, för förslaget har fått anhöriga, personal och inte minst de gamla som går dit för att äta och umgås att ilskna till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista