Malmö

Misstänkt skytt gripen

0:37 min

Polisen i Malmö har gripit en man som är misstänkt för att ha varit den man som flera personer sett stå och vifta med ett handeldvapen på en balkong i Malmö. Mannen har erkänt att han skjutit med en kolsyrepistol. Larmet ledde till ett stort polispådrag och alla barn på Hermodsdalsskolan och förskolorna hölls inomhus. Nu tas avspärrningarna bort.

Larmet kom strax före klockan ett. Flera uppringare hade sett en man stå och vifta med ett vapen på en balkong. Men när polisen tog sig in i den utpekade lägenheten, fanns ingen där. En 20-årig man som misstänks vara den man som folk sett på balkongen, greps dock i närheten och har tagits med för förhör. Inne i lägenheten hittade polisen en kolsyrepistol. Mannen har erkänt att det var han som sköt.

– Han har erkänt att det är han, säger Anders Lindell, pressinformatör på Malmöpolisen.

För barnen på Hermodsdalsskolan och på Professorns, Hermodsdalsparkens och Augustenborgs förskolor blev larmet om mannen dramatiskt. De och deras lärare hölls inomhus och borta från de rum som vette åt den balkong där folk sett mannen.

– Lite rädd var jag men jag var ändå inne i klassen. Folk fick panik och gömde sig och började gråta, berättar en av eleverna som går i sjätte klass på Hermodsdalsskolan.  

Vad sa personalen då?

– De sa till alla att hålla sig lugna och bara sitta.

Så fort polisen gått in i lägenheten och konstaterat att den var tom, släpptes avspärrningarna. Föräldrar till barnen på Hermodsdalsskolan och förskolorna kan nu hämta sina barn som vanligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista