1 av 2
Mangs slöt sig när åklagaren frågade om hans spelvanor. Foto: Lars Pehrson/Scanpix.
2 av 2
Klicka för grafik och information om dåden

Fåordig Mangs vill inte svara på frågor

1:41 min

När rättegången mot den misstänkte seriemördaren Peter Mangs i dag fortsatte togs skottlossningen mot tre personer utanför badplatset Aq-va-kul i Malmö i juni 2010 upp. När Mangs frågades ut av åklagaren var han fåordig.

Förhöret med Mangs inleddes med att rättens ordförande, chefsrådman Lennart Strinäs, frågade Mangs om han minns vad han gjorde den aktuella dagen.

Den åtalade svarade precis som tidigare nekande. Han säger sig heller inte känna till någonting om skotten mot de tre männen.

Mangs fick också frågor om sitt beteende under rättegången. Chefsrådman Lennart Strinäs påpekade att han ofta gett ett ointresserat intryck och frågade om det stämmer. Mangs menade att han är missuppfattad.

– Jag lyssnar. Jag är inte ointresserad, nej. Det är ni som uppfattar det så i så fall, sade Mangs.

När chefsåklagare Solveig Wollstad frågade om Mangs brukade spela datorspel så slöt han sig direkt. Han vägrade att svara på frågor om spelet Hitman som hittades hemma hos honom.

– Ingen kommentar, svarade Mangs gång på gång.

Åklagaren fortsatte sedan med frågor kring Mangs vapen och om han har befunnit si i den park i Malmö där skotten avlossades. Inte heller då verkade Mangs intresserad av att svara.

– Den enda kommentar jag har är att jag inte har någon kommentar, svarade Mangs.

Skotten vid badhuset

Lördagen den 19 juni 2010 besköts tre män intill badhuset Aq-va-kul i Malmö.

Två av männen träffades, men skadades inte allvarligt.

Enligt åtalet blev  tre män beskjutna med flera skott från Kungsparken. Tomhylsor påträffades på två ställen.

Chefsåklagaren säger att samtliga hylsor i en av högarna med tomhylsor stämmer med Mangs vapen.

Några av de kulfragment som hittats bär spår som tyder på att de avlossats genom en av de tre piporna till en av Mangs pistoler. (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista