Ett 100-tal samlades på Möllan för att hylla mångfalden i Malmö. Foto: Tobias Wallin/SR
Malmö

Manifestation för mångfald i Malmö

1:29 min

Runt om i Skåne ordnas olika sorters firande och manifesterande av nationaldagen. Ett av dem är ett partiöverskridande arrangemang på Möllan i Malmö. Miljöpartister, Folkpartister och Centerpartister manifesterade för en annan bild av Malmö än den de menar resten av Sverige har av staden.

En av de första talarna vid manifestationen var Kitty Ehn från Grön Ungdom som menade att bilden av Malmö är orättvis med rubriker om våld och kravaller i Rosengård. Hon efterlyste rubriker om att exempelvis bostadsrättsföreningar i Rosengård börjar med cykelpooler och liknande.

En av de kanske 100-talet som närvarade vid manifestationen var Matilda Oldermark som höll med om att det är en konstig bild av Malmö resten av Sverige och världen fått.

–  Media lyfter ofta fram att det är mycket bråk men det är ju mycket fint också men man lyfter ju inte fram de bra delarna. Det gör ju att resten av Sverige får tankar om att det är farligt att vara här men jag känner mig ofta trygg och tycker väldigt mycket om Malmö.

Manifestationen avslutades med att de samlade tillsammans ropade ”älska Malmös mångfald”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista