Malmö

Hotellstrejken uppskjuten

Den strejk som skulle ha brutit upp på fredagseftermiddagen bland annat på tre hotell i Malmö har skjutits upp till klockan 14 på måndag. 

Hotell- och restaurangfacket hade först avvisat medlarnas bud, medan arbetsgivarparten Visita sa ja. Men Ella Niia, ordförande i Hotell och restaurangfacket, säger nu till Ekot att man ser möjligheter att komma överens med arbetsgivarna och förhandlingarna fortsätter under helgen.

Knäckfrågan är hur löneökningarna ska ske. Facket vill att alla ska få lika stor ökning medan arbetsgivarna anser att de som har längre erfarenhet ska få mer.

Blir det strejk innebär det att allt arbete för dem som har kollektivavtal läggs ner. Det gäller alltifrån incheckning till städning och servering.

Sammanlagt berör den varslade strejken drygt 1000 personer på elva hotell och restauranger i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista