Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SCANPIX
Helsingborg

Polis anmäler fylla och bråk på krog

1:16 min

En krog i centrala Helsingborg anmäls till socialnämnden för att det alltför ofta förekommer fylleri och bråk nattetid under helgerna. Det är en enskild polis som tycker det har gått för långt.

”Öl och drinkar flöt på golvet, och skorna klibbade fast”, skriver polisen i en promemoria.  Han skriver vidare att fyrtio procent av golvet var täckt av utspilld vätska, golven var skräpiga, borden var belamrade med tomma glas och flaskor och ingen plockade disk. Stökigt, skitigt och det fanns en kraftig stank av alkohol, skriver polisen som tillsammans med en kollega hade hjälpt ordningsvakterna att avvisa tre gäster en söndagsmorgon vid tretiden.

De flesta gästerna var då salongsberusade men fem, sex personer var störande och högljudda och hade balansproblem. En fick finkas för fylleri, då han hade mycket svårt att fästa blicken.

Utanför krogen påträffades folk med drinkar i handen som de köpt inne på krogen, och så här är det ofta, skriver polismannen som brukar fotpatrullera i city. Man släpper in och serverar kraftigt berusade människor. Även aktiva kriminella och kända våldsverkare släpps in, och det beror på ordningsvakternas sätt att jobba och att entrévärden sällan står vid dörren.

Handläggaren på Helsingborgs stads tillståndsenhet, Charlotte Gullberg, säger att den utpekade krogen inte är känd av dem som ett problemställe. Men nu ska extra tillsyn göras nattetid, innan man tar ställning till vad som händer med alkoholtillståndet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista