Foto: Janne Wieslander/Sveriges Radio
Malmö

Tre fackklubbar misstror MSO:s vd

1:41 min

Malmö symfoniorkesters tre fackliga klubbar uttrycker gemensamt misstroende för vd Dragan Buvac. Det sker i ett brev till företagets styrelse. En medarbetarundersökning och en verksamhetsanalys har tidigare hårt kritiserat hur företaget leds.

– Allt pekar på att det här inte fungerar. Det har kraschar över hela linjen, säger Magnus Ohlsson, vice ordförande i Symf avdelning 6.

Magnus Ohlsson säger att man märker ingen vilja till förändring från vd:s sida. Medarbetarenkäten och verksamhetsanalysen har pekat på mängder av problem bland annat att många mår dåligt på arbetsplatsen och är rädda för att framföra kritik.

Styrelseordförande Birgit Hansson har bland annat föreslagit att en extra resurs sättas av för att avlasta vd:n. Därför är hon besviken över fackets krav. Men säger att styrelsen fortfarande har förtroende för Dragan Buvac.

– Naturligtvis ser jag allvarligt på en misstroendeförklaring, men jag blev lite besviken. Jag tyckte att vi var på väg att gemensamt hitta en väg framåt, Birgit Hansson.

Dragan Buvac, säger själv till SR att han stannar så länge styrelsen har förtroende för honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista