1 av 5
Poliscivilbilen efter att ha jagat den flyende bilen. Foto: Svjetlana Pastuhovic/Sveriges Radio
2 av 5
Foto: Svjetlana Pastuhovic/Sveriges Radio
3 av 5
En cyklist avled efter att ha blivit påkörd av en flyende bilist som jagades av polisen. Föraren misstänks för vållande till annans död och mordförsök. Foto: Scanpix
4 av 5
En gångtrafikant svävar mellan liv och död. Foto: Tobias Wallin/Sveriges Radio
5 av 5
Mats Johansson, polisens trafikssektion tror att den 20-åriga föraren kan ha varit drogpåverkad. Foto: Tobias Wallin

Droger bakom vansinnesfärd

1:19 min

Den 20-åring som körde ihjäl en cyklande man vid Triangeln i Malmö på tisdagseftermiddagen misstänks ha varit drogpåverkad när han jagades av polisen.

Ännu har man inte fått några svar på proverna som togs igår kväll, men det mycket som tyder på att 20-åringen var påverkad.

– Det är ju personens beteende och uppförande säger Mats Persson på polisens trafiksektion.

Hur fort det gick eller exakt vilka vägar 20-åringen körde på sin väg mellan operan och Dalaplan i Malmö ville polisen inte berätta på pressträffen tidigare idag av utredningstekniska skäl, inte ens hur fort det gick ville man berätta.

Men att det gick fort kan flera Malmöbor vittna om som såg den mycket dramatiska biljakten. De menar att jakten gick alldeles för fort och att polisen inte borde ha avbrutit.

Men Polisen tycker idag inte att de provocerade 20-åringen i onödan genom att följa efter honom.

– Jag kan inte se det i nuläget, men vi kommer att lämna över den delen till speciella åklagare säger Mats Persson. Men andra ord kommer polisens agerande att utredas.

Den 20-årige mannen sitter anhållen misstänkt för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och misstanke om drogpåverkan.

Det finns också två anmälningar om mordförsök mot poliser i samband med jakten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista