Foto: Thomas Oneborg/SvD/Scanpix
malmö

Förskoleanställd gripen på nytt

1:33 min

En 32-årig förskoleanställd som misstänks för sexuella övergrepp mot barn vid en förskola i Malmö är återigen gripen. Kammaråklagare Ulrika Rogland menar att nya uppgifter har gjort att misstankarna skärpts till grov våldtäkt mot barn.

Mannen har varit anställd vid förskolan i tre år. De fyra barn som tros ha blivit utnyttjade gick alla på samma förskola. Mannen var tidigare häktad, men släpptes från häktet förra veckan.

— Det har nu kommit fram fler uppgifter som gör att jag har rubricerat om det till grov våldtäkt och det finns även misstanke om att det rör sig om ytterligare ett barn, säger kammaråklagare Ulrika Rogland.

Förra gången upphävde hovrätten tingsrättens häktning av mannen. Nu när brottet rubricerats som grov våldtäkt har det ett högre straffvärde än på två år, och då sker en så kallad obligatorisk häktning.

— Nu ska många personer höras och då är det viktigt att mannen inte kan komma i kontakt med dem och påverka utredningen. När det är så här allvarlig brottslighet så anser man också att man ska sitta häktad, säger Ulrika Rogland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista