Foto: Claus Gertsen/Scanpix.
Arild

Polis sköt hund i villaträdgård

1:14 min

En villaägare vid Arild i nordvästra Skåne fick sin hund skjuten i trädgården i morse när poliser jagade smitande inbrottstjuvar. Hunden träffades i huvudet och fick senare avlivas.

Det var vid fyratiden i morse som vakter från ett vaktbolag upptäckte tjuvarna som gjort inbrott i St. Arilds golfklubb.

Männen sprang därifrån till en bil och vakterna följde efter. När polis kom till hjälp lyckades man få stopp på bilen och tjuvarna försvann in i en villaträdgård med polisens hundförare i hälarna.

- I trädgården är det en annan hund. Den här hunden och tjänstehunden börjar bråka och senare går även den här hunden mot hundföraren som då blir tvungen att dra sitt tjänstevapen och skjuta hunden, säger Jimmy Modin på polisens kommunikationscentral.

Hunden en korsning mellan Newfoundland och Berner togs till djursjukhuset av polispatrullen. Men fick senare avlivas, och givetvis är ägaren upprörd.

- Ja, ägaren var ju på plats, säger Jimmy Modin

Såg de det som hände?

- Jag vet inte om de har sett eller inte, men ägarna har blivit kontaktade i alla fall. Jag har ingen om exakt information vad som har sagts eller gjorts efter skottet, säger Jimmy Modin.

Inbrottstjuvarna hann undan, men fick inte med sig något byte. Men enligt uppgift greps en kvinna som skulle ha agerat som bilförare. Rutinmässigt görs nu en internutredning kring polismannens skott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista