Fotboll, Helsingborg

Fridfull uppladdning inför cupreturen

1:30 min

HIF spelar i morgon sin andra och avgörande match i kvalet till Champions league-fotbollen hemma mot walesiska The New Saints. Första matchen 0-0 och nu måste det bli seger för att HIF ska kunna gå vidare och tjäna miljoner.

Inför morgondagen hade en liten skara äldre supportrar samlats på Olympia för att följa träningen, och på en annan läktare satt femtonårige Anton Andersson och spann på sina fotbollsdrömmar.

— Jag vill spela i HIF när jag blir tillräckligt gammal, säger han.

Förra matchen mellan HIF och the New Saints följde han på tv.

— Det var inte så bra fotboll.

Ute på plan värmde HIF:s spelare upp inför träningen med lätt joggning och passningsövningar.

Anton Andersson har inte riktigt bestämt sig för om han ska komma och titta på matchen. Från HIFs sida hoppas man att det kommer åtminstone femtusen åskådare, och det är ungefär hälften av genomsnittet för en allsvensk match. Men hittills har bara drygt 3.000 köpt biljetter. Från polisens sida räknar man med en lugn tillställning.

— Det känns lugnt, säger supporterpolisen Gunnar Wirsén. Det förväntas inte många från Wales den här matchen, utan det hanterar vi utan problem.

Och när det gäller träningen tycker han att det ser bra ut.

Förra matchen mellan lagen slutade alltså oavgjort, och det återstår ju att se om HIF går vidare i den prestigefyllda Champions League-turneringen. Men Anton Andersson som följde träningen från läktaren är tvärsäker på att det blir hemmaseger.

— De vinner med 3-1, säger han utan att tveka.