Ängelholm

Hårdare straff för svartsjukemord

En 30-årig kvinna som knivhögg sin rival till döds i Ängelholm förra året överklagade domen till hovrätten, som nu förlänger hennes straff till 16 års fängelse. Hon fick 14 års fängelse för mord av Helsingborgs tingsrätt.

När den mördade kvinnan hittades död i oktober förra året riktades först misstankarna mot hennes pojkvän. Men efterhand vändes misstankarna mot 30-åringen som tidigare varit tillsammans med mannen.

I överklagandet betonades att kvinnan ska ha blivit provocerad av mordoffret, men det håller inte hovrätten med om. Enligt rätten tyder allt på att kvinnan ville försäkra sig om att rivalen skulle dö. Hon hade med sig en kniv till lägenheten och använde vad den kallar ett kraftigt övervåld.

Den rättsmedicinska utredningen har visat att skärsåret på den mördade 33-åriga kvinnans hals och sticksåret i buken var för sig hade varit dödande. Kvinnan har fört kniven fram och tillbaka över offrets hals.

Hovrätten har inhämtat ett rättspsykiatriskt utlåtande som visar att kvinnan inte var allvarligt psykiskt störd när hon begick mordet.

TT/P4 Malmöhus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista