Tre av dem åtalade i gatuköksmordet blir kvar i häktet beslutade tingsrätten. Foto: Anna Bubenko/SR
Malmö

Fortsatt häktning för gatuköksmord

Tre av de fyra åtalade för det så kallade gatuköksmordet blir kvar i häktet, medan en av de misstänkta bröderna släpps fri i väntan på domen som faller den 10:e augusti.

Det var den 21 augusti förra året som de fyra åtalade — tre bröder och deras systerson — konfronterade en 19-årig bekant vid ett gatukök i Malmöstadsdelen Persborg.

De fyra försökte tvinga med sig nittonåringen, men när han vägrade plockade systersonen fram en revolver som han gav till en av bröderna. Brodern öppnade genast eld mot 19-åringen som föll till marken. Därefter plockades ytterligare ett vapen fram och flera skott avlossade mot 19-åringen som totalt träffades av sexton skott.

Åklagaren yrkade under tisdagen slutpläderingar på 18 års fängelse för alla fyra. Medan försvaret krävde att männen försattes på fri fot.

I dag beslutade tingsrätten att tre av dem åtalade ska sitta fortsatt häktade med restriktioner medan en av bröderna sätts på fri fot. Dom faller den tionde augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista