Frederic Ericsson, pressansvarig på HIF tycker det är både bra och dåligt att dem polska supportrarna tvingas stanna hemma. Foto: Anna Hanspers SR
Helsingborg

Polska supporters uteblir på HIF-matchen

1:40 min

På onsdag spelar HIF mot polska mästarna Slask Wroclaw borta i Champions league-kvalet men i returmatchen hemma på Olympia veckan därpå blir det utan en stor polsk klack på läktaren.

Efter bråk i samband med lagets match mot Montenegro stoppar Uefa Slask Wroclaw-supportrar att åka till Helsingborg. 

Frederik Ericsson är pressansvarig på HIF:

— Det är både bra och tråkigt, säger Frederik Ericsson, pressansvarig på HIF. Det är kul med supporterskaror och internationell status på matcherna men ur säkerhetssynpunkt är det bra.

Intresset bland Slask Wroclaws supportrar att komma till Helsingborg var stort från början och de tilldelade biljetterna hade tagit slut enligt de besked som HIF fick från den polska klubben. Och från att ha betraktats som en högriskmatch har returmatchen på Olympia även ur polisiär synvinkel krympt till en mindre kommendering. 

Men trots Uefas förbud lär ju några komma till Helsingborg ändå.

— Att det försöker komma hit supportrar är troligt, men inte i samma antal,  säger Frederik Ericsson.

Inför matchen nu på onsdag uppmanas de Helsingborgssupportrar som åker till Polen att vara lite försiktiga. Klubben har vidtagit en del åtgärder, bland annat för att svensk supporterpolis ska kunna följa med dit.

Men Frederik Ericsson är inte nervös. 

— Men det är klart att det är en utmaning att ta sig ner med den historik som finns bland supportrarna, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista