Fotboll

Ranégies dubbel sänkte Gefle - MFF mot toppen

2:53 min

Mattias Ranégie sköt upp Malmö på samma poäng som serieledande Elfsborg.

Radiosportens Martin Svensson valde lagens lirare:
Gefle: Jonas Lantto.
Malmö: Mattias Ranégie.

Malmö FF inledde matchen mycket starkt och hade redan efter drygt tio minuters spel hunnit med att skapa två kanonlägen genom anfallaren Daniel Larsson.

Hemmamålvakten Mattias Hugosson stod då för några kvalificerade räddningar. Men utdelningen skulle komma.

I den 33:e minuten nådde anfallaren Mathias Ranégie högst i en nickduell med Gefle-mittbacken David Fällman. Nicken placerades snyggt i Mattias Hugossons högerhörn.

Det dröjde sedan bara fem minuter innan Ranégie skulle presentera sig igen. MFF-anfallaren satte 2-0 på straff efter att Larsson dragits ner av Fällman.

– Vi fick en bra början på matchen. Gefle är ett lag som man vill få hål på tidigt, så det här gav en bra utgångspunkt, sa Ranégie till Radiosporten efter matchen.

Gefle hade möjligheter till en reducering. Men det allra sista saknades hos hemmalaget, och det blev ett rejält fall efter förra veckans 5-0 mot IFK Göteborg.

– Självklart tungt att vi förlorar. Spelmässigt håller vi ihop det bra tills de gör 1-0. Det blev en uppförsbacke för oss, men jag tycker vi spelar på och försöker, summerade Gefles Olof Mård.

I och med segern tog sig Malmö upp på samma poäng i tabellen som Elfsborg, som visserligen har en match mindre spelad. Elfsborg möter nämligen Djurgården borta på söndagen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.