Malmö

Kvinnan dödades efter separation

Polisen söker fortfarande efter den man som misstänks ha mördat en 52-årig kvinna i en lägenhet på Friisgatan i Malmö under måndagen. Kvinnan och mannen hade nyligen separerat.

— Vi vet att separationer kan vara en utlösande faktor. Men om det varit så i det här fallet vet vi ännu inte, säger Susanna Trehörning som är chef för Kriminalenheten vid Malmöpolisen.

Kvinnan ska enligt polisen ha varit vid liv när den första patrullen anlände, strax efter att en person larmat polisen om att det bråkades i lägenheten. Men när ambulansen anlände konstaterades att kvinnan avlidit av sina skador. Varför kvinnan befann sig i lägenheten, som tidigare var parets gemensamma, vet polisen inte.

Händelsen orsakade ett stort pådrag och Friisgatan spärrades av samtidigt som en stor mängd Malmöbor följde händelseutvecklingen från de många uteserveringarna i närheten. Mitt i allt detta ska gärningsmannen ha flytt lägenheten strax innan polisen anlände till platsen. Mannen är inte anmäld av kvinnan tidigare.

Detta är den fjärde gången en kvinna dödas av en man den senaste tiden i Malmö. Men polisen säger att det inte rör sig om en ökning över tid.

— Det är ovanligt många på kort tid. Men vi ser inte någon ökad trend generellt sätt säger Susanna Trehörning.