Ystad

Ingen vill driva äldreboende

Det är fortfarande oklart vem som ska ansvara för driften av äldreboendet Ljuskällan i Ystad från och med årsskiftet. Kommunen gjorde en så kallad kvalitetsupphandling av driften men när anbudstiden gick ut i onsdags hade inte ett enda anbud kommit in till kommunen.

– Jag har varit med om att vi avbrutit en upphandling. Men aldrig att vi inte fått in ett enda anbud, säger socialnämndens ordförande i Ystad, folkpartisten Karin Olsson-Lindström.

När Ystads kommun ville hitta en ny entreprenör för driften av Ljuskällans äldreboende valde man att göra en kvalitetsupphandling. Kommunen satte det pris som man var beredd att betala, följt av ett antal kvalitetskrav på driften.

Hur kommunen nu går vidare i frågan kommer man att diskutera under nästa vecka. Antingen gör man en direktupphandling med ett företag utan att annonsera, eller också gör man om upphandlingen helt och hållet.

--Och därefter så är det självklart så att om det inte går över i någon annans regi så är det kommunen själv som får driva äldreboendet, slår Karin Olsson-Lindström (FP) fast.