Foto: Svjetlana Pastuhovic/Sveriges Radio
Malmö

Man åtalas för vansinneskörning

1:31 min

Idag åtalades den 20-årige man som körde ihjäl en man vid Triangeln i Malmö i juni. Rättegången börjar på tisdag i Malmö tingsrätt.

Det var den 12 juni som föraren försökte smita från polisen vid en avspärrning . Han körde ihjäl en cyklist i centrala Malmö och en annan man skadades. Föraren åtalas därmed för dråp och grov misshandel. 20-åringen har enligt åklagaren också försökt köra på två poliser, och för det åtalas han för försök till mord och försök till grov misshandel.

- Han förnekar åtalspunkterna som rör försök till grov misshandel mot en polisman och försök till mord på en polisman. Han erkänner grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada på de personer som blivit skadade längs färdvägen. Men han förnekar ju dråp, säger försvarsadvokat Magnus Hermansson.

Dessutom väljer åklagaren att också åtala honom för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och narkotikabrott. Tidigare har försvaret begärt att åklagaren skulle komplettera förundersökningen med både teknisk bevisning och vittnesförhör. Det gjorde åklagaren vilket nu har lett till att försvaret kommer att kalla fler personer som vittnen under rättegången nästa vecka. Advokat Magnus Hermansson berättar hur hans klient just nu mår.

- Han mår psykiskt väldigt dåligt. Det har ju inte varit hans avsikt att han ska köra ihjäl en människa, säger Magnus Hermansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista