Ingen klubb att komma hem till för Kim Andersson. Men han behöver nog inte vara ledsen för det, han är önskad lite varstans. FOTO: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Skåne

Handbollsklubb sökes för skånska stjärnspelare

"Jag tror inte det är aktuellt"
1:55 min

OS är över, men för dem skånska handbollshjältarna Kim Andersson, Niclas Ekberg och Fredrik Petersen börjar nu jakten på en ny klubb. Alla klubblösa efter att AG Köpenhamn plötsligt gick i konkurs mitt under OS.

Ryktena om var den skånska trion Andersson, Ekberg och Petersen, alla med rötter i Ystadslagen, kommer hamna är redan i full gång. Sugna på Kim Andersson är bland andra Sävehof.

– Vi har pratat med honom och ska återkomma i nästa vecka Stefan Albrechtsson, klubbdirektör i Sävehof.

Albrechtsson är inte ensam spekulant, det tror han inte själv iallafall. Troligtvis är bud på gång från både svenska och utländska klubbar.

– Det är väl ett av dom attraktivaste handbollsbytena som finns. Tror att dem hetaste buden just nu gäller Ystad eller Kristianstad. Men jag tror också han har stora anbud utifrån säger Stefan Albrechtsson

Men på IFK Kristianstad är förhoppningarna inte stora om att knyta någon av högprofilspelarna till sig.

– Killarna helt enkelt är för bra för att spela i Sverige säger IFK Kristianstads sportchefen Mats Samuelsson.

Och detsamma gäller Ystad IF.

– Jag pratar ofta med Kim Andersson och Fredrik Petersen, fast tror inte det är riktigt aktuellt nu med dem pengarna som det gäller. Men man ska aldrig säga aldrig säger Ystad IFs sportchef Basti Rasmussen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".