En person fick rökskador vid branden i Hässleholm. Foto: Fredrik Brofalk/Sveriges Radio
Hässleholm

Polisen: "Det är mordbrand"

Evakuerad: ”Här var rök så in i helvete”
1:11 min

En källarbrand med kraftig rökutveckling utbröt i ett flerfamiljshus i Hässleholm sent igår kväll. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand. Under dagen kan de boende som fick evakueras börja flytta tillbaka.

En person som fått rökskador omhändertogs av ambulanspersonal. Räddningstjänsten skickade ned rökdykare till källaren där branden fanns. Samtliga trappuppgångar och också en del av lägenheterna i trevåningshuset rökfylldes.

Vid 23 hade branden släckts, men det återstod en del eftersläckningsarbete och rökventilering. Det var då oklart hur omfattande rökskadorna var eller hur branden uppstått.

– Det är inte säkert att alla kan bo i sina lägenheter i natt, säger Leif Hyllander, insatschef på räddningstjänsten, strax före midnatt.

De boende som fick evakueras kan börja flytta tillbaka under dagen. Samtidigt pågår ett omfattande saneringsarbete efter att hela huset rökfylldes av den kraftiga branden i källarförrådet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".