Michael Rosenberg (SD), kommunalråd i Helsingborg. Foto: Björn Runemark/Sveriges Radio
Helsingborg

Svårt att enas kring önskat vårdnadsbidrag

(SD): ” Vi röstade nej för att få igång en debatt”
1:31 min

Kommunstyrelsen i Helsingborg tog igår upp frågan om man skulle ha vårdnadsbidrag i staden för andra gången. Och det blev förvånansvärt nej även denna gång, trots att en majoritet vill ha det.

Bakgrunden är att treklövern, med moderaterna i spetsen, och Sverigedemokraterna inte kan komma överens. I protest mot treklövern röstade SD nej till frågan igår.

– Det handlar om hur treklövern väljer att agera på alla motioner som kommer från oppositionen. Man måste tänka på vad som är bäst för helsingborgarna. Vi röstade nej för att få igång en debatt, säger Michael Rosenberg (SD), kommunalråd i Helsingborg.

Vårdnadsbidraget är alltså fortsatt omtvistat; Sverigedemokraterna vill inte godkänna treklöverns förslag, och treklövern vill inte godkänna SDs motion, trots att båda vill ha bidraget kvar. Kristdemokraternas Lars Thunberg sa tidigare idag till Radio Malmöhus att han trots allt hoppas att SD kommer att stödja deras förslag när det beslutas i kommunfullmäktige.

Men SD vill ha igenom sin egen motion, och tror också att det kommer att bli så. Och Michael Rosenberg tror inte att vårdnadsbidraget kommer att slopas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".