Alfred Finnbogason. FOTO: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Finnbogason klar för Heerenveen

Islänningen Alfred Finnbogason som gjort succé hos regerande svenska mästaren Helsingborg den här säsongen lämnar klubben för nederländska Heerenveen.

Fotbollsspelaren Alfred Finnbogason, som i år varit utlånad till allsvenska Helsingborg från belgiska Lokeren och gjort succé, är klar för nederländska Heerenveen. Helsingborgsledningen är dock förvånad över den plötsliga vändningen, då klubben redan haft ett avtal klart med belgarna om att köpa loss Finnbogason.

På torsdagen presenterade Heerenveen Alfred Finnbogason som sitt nyförvärv. 23-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med option på ytterligare ett år med den nederländska klubben. Detta trots att Helsingborgs affär med Lokeren om Finnbogason redan var i hamn.

-Vi sitter med två avtal i våra händer. Ett med spelaren där vi är överens. Och ett med Lokeren där vi är överens. Då har man normalt sett en affär, säger Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg till TT.

Myllenberg uppger att Lokeren kommit överens med Heerenveen vid sidan om förhandlingarna med Helsingborg.

-Jag är förvånad över att en belgisk klubb gör så här, säger han om den oväntade vändningen.

Det kan bli aktuellt för Helsingborg att gå vidare med ärendet.

-Vi får titta på möjligheten. Någonstans har de (Lokeren) kraftigt gått över gränsen för normal affärsmoral, kommenterar Paul Myllenberg.

Christoffer Brandt/TT
christoffer.brandt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".