Det först just nu en het diskussion på Hässleholms kommuns facebooksida om förskolepersonal ska betala för de så kallade pedagogiska måltiderna. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Hässleholm

Gratis måltider för förskolepersonal het fråga

Widmark: ”Det är bra att man för diskussionen”
1:17 min

En het debatt har blossat upp på Hässleholms kommuns facebooksida. Det handlar om ifall det är rätt att förskolepersonalen får betala för de så kallade pedagogiska måltiderna, alltså när de äter med barnen eller om det borde vara gratis.

Hittills har den här frågan genererat över 450 kommentarer och Hässleholms moderata kommunalråd Urban Widmark tycker att det är bra att sidan används för diskussion.

– Tanken är att kommunen ska kunna informera via facebooksidan men sidan finns också för att man ska kunna diskutera. Den här debatten har varit balanserad med inlägg både för och emot och det är klart att vi påverkas av detta. Speciellt när så här många har engagerat sig.

När en förälder i Hässleholms kommun skrev på kommunens sida att han tycker att det är dåligt att förskolepersonalen sen ett par år inte äter gratis när de äter med barnen fick han helt plötsligt en massa reaktioner.

De flesta andra inläggen på Hässleholms kommuns sida har fått några enstaka kommentarer, medan frågan om de pedagogiska måltiderna redan efter nån dag hade flera hundra - från bland annat föräldrar, förskolepersonal i andra kommuner och lärarförbundet.

Och att en fråga diskuteras så här KAN få genomslag i kommunen, säger Urban Widmark.

                                                                               Linnea Mattisson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".