köpenhamn

Politiker vill legalisera hasch

2:01 min

I Köpenhamn ger lokalpolitikerna inte upp i sin strävan efter att legalisera hasch. Nästa år anordnar därför kommunen en stor haschkonferens.

Överborgmästaren, socialdemokraten Frank Jensen, som är drivande i den här frågan, är övertygad om att politikerna på riksnivå kommer ge med sig.

Det är inte första gången som Köpenhamns politiker går i täten för kontroversiella frågor, säger överborgmästaren och vicepartiordförande i socialdemokraterna, Frank Jensen. Nu är det dags att våga titta på andra lösningar än rent polisiära för att lösa de problem som finns i Köpenhamn när det gäller haschhandeln, menar han.

Frank Jensen trycker för tredje gången på Folketinget för att få genomföra sitt förslag där statligt kontrollerade butiker skulle sälja hasch till danskar över 18 år. Han är övertygad om att en stor del av den svarta marknaden skulle försvinna då.

Anna Landelius 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista