Foto: Anna Bubenko/Scanpix
Malmö

Ldb Malmö byter tränare

1:33 min

Damallsvenska fotbollslaget Ldb Malmö byter tränare. Ny tränare blir nuvarande andratränaren Jonas Eidevall. Avgående tränaren Peter Moberg har valt att inte förlänga sitt kontrakt.

– Den stora anledningen är att jag känner mig nöjd och stolt över det jag har gjort. Jag vill gå vidare med en ny utmaning, säger Peter Moberg.

Det har rapporterasen del om klubbens ekonomiska problem. Hur mycket har det spelat in när du tog det här beslutet?

– Ingenting.  Detta är ett rent sportsligt beslut, som är viktigt för min egen del. Jag vill gå vidare och göra någonting annat. Det har inte påverkat mig någonting under året och jag tror inte att det har påverkat spelarna heller.

Redan i september kom avgående tränaren Peter Moberg och Ldb Malmö gemensamt överens om att inte förlänga kontraktet. Men spelarna har inte fått veta någonting förrän igår när de kom hem till Malmö efter onsdagens Champions League match.

Peter Moberg har varit tre år i klubben, både som assisterande och huvudtränare. Under perioden har klubben tagit två SM-guld. Ny tränare blir alltså nuvarande assisterande tränaren Jonas Eidevall.

– Jag vill bygga ett lag som kan utmana i toppen av Europa. Som har potential att spela en Champions League-final inom de närmsta åren, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista