Blommor och tända ljus utanför lägenheten där en 19-årig flicka knivmördades i Landskrona. Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Landskrona

13 personer kallas för att fria 17-åring

1:02 min

Förra veckan kom åtalet mot den 17-årige pojke som misstänks ha mördat sin syster i Landskrona i våras och nu har också försvaret kommit in med sina bevisuppgifter. 17-åringens försvarare åberopar vittnesförhör med tretton personer som ska styrka 17-åringens oskuld.

Det är bland annat hans fosterhemsföräldrar och deras son, som var den som skjutsade 17-åringen till systern mordkvällen och de tror alla att 17-åringen är oskyldig.

Sedan är det flera av de poliser som var på plats efter larmet och vid gripandet.

Dessutom ska man kalla den hundförare som spårade utanför huset där systern mördades. 17-åringen hävdar ju att det var en maskerad man som knivhögg systern men polishunden kunde bara hitta ett utgående spår från huset och det var 17-åringens, men nu åberopar försvaret källor som talar för att hunden kan ha missat spåret.

En av de uppgifter som åklagaren anser tyder på att 17-åringen ljuger är den om att systern bett honom ringa en bekant trots att hon fått luftstrupen avskuren och inte borde kunna prata, men försvaret har hittat ett vittne, en pensionerad rättsmedicinare som hittat en uppgift i en bok där det står att det i vissa fall ändå är möjligt att tala om offret ligger med huvudet nedåtböjt.

Rättegången inleds nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista