Alla lägenheter hos Bostads AB Gröningen har fällor för kackerlackor. Foto: Lotta Malmstedt/Sveriges Radio.
malmö

Hyresvärd tillbakavisar kritik

Hyresvärd: ”Många tar med sig kackerlackor från sina hemländer”
1:44 min

Det finns fortfarande kackerlackor i kvarteret Herrgården i Rosengård i Malmö, trots att det skandalomsusade bostadsområdet under de senaste åren har genomgått en upprustning och lägenheterna renoverats. Men Bostads AB Gröningen, som äger 867 lägenheter i Herrgården, anser ändå att man arbetat för att komma tillrätta med problemet.

– Varje hyresgäst får en gång i kvartalet besked att om de ska anmäla det till Anticimex direkt om de upptäcker kackerlackor, säger talespersonen för Bostads AB Gröningen, Fredrik Andersson.

– Sen har vi vår felanmälan, som dessutom finns på arabiska varje måndag, där de kan ringa ner mellan åtta och tolv och prata sitt eget språk så hjälper vi dem att ringa till Anticimex så att vi kan göra någonting och komma ut och sätta de här fällorna.

Men vad säger du om att det finns kackerlackor efter renoveringen?

– Det har ju inte med renoveringar att göra. Problematiken är ju att många åker till sina hemländer och de tar med sig kackerlackorna därifrån också. Sen är en stor population av kackerlackorna och då sprids det väldigt snabbt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".