Foto: Maja Suslin/ SCANPIX
simning

Louise Hansson före Sjöström - Mot VM

4:37 min

Både Therese Alshammar och Sarah Sjöström avstår kortbane-VM i Istanbul i december. I stället blir 16-åriga Louise Hansson ett av de största namnen.

Sverige får klara sig utan Sarah Sjöström och Therese Alshammar i kortbane-VM i simning i Istanbul.

En som får chansen i VM är 16-åriga Louise Hansson, som besegrade Sarah Sjöström på 100 meter frisim på lördagen.
– Det är jättekul att kunna vara med och ta medalj på ett mästerskap. Det v var verkligen över förväntan att vinna över Sarah Sjöström. Det jag är mest nöjd med är 100 frisim men är nöjd med allt eftersom jag tagit pers på alla, säger Louise Hansson.

Tre individuella starter under kortbane-SM i Helsingborg slutade i två guldmedaljer och ett silver för Sarah Sjöström, som var osäker på formen inför mästerskapet.

Hon var även osäker på medverkan i VM-tävlingarna i Turkiet om tre veckor. Men det är hon inte längre. Det blir inget kortbane-VM den här gången.

Efter en höst med ungefär hälften så många simpass jämfört med samma period förra året ska hon ta nya tag och öka träningsdosen igen nästa år. VM i långbana i Barcelona i juli blir det stora målet.

Det svenska landslaget får även klara sig utan Therese Alshammar i Turkiet. Alshammar skulle ge förbundskapten Ulrika Sandmark besked om en eventuell VM-medverkan på måndagen, men berättade innan dess för SVT-sport att hon inte ställer upp.

"Jag vill ge det mer tid och låta de nya sakerna vi tränar på nu få tid samtidigt som jag känner att det är läge att hämta ny inspiration", säger Alshammar till SVT.

TT/Radiosporten
radiosporten@sr.se

Truppen till kortbane-VM

Herrar: Simon Sjödin, Kristian Kron.

Damer: Jennie Johansson, Joline Höstman, Louise Hansson, Magdalena Kuras
Petra Granlund, Elin Mårtensson, Ida Lindborg, Rebecca Ejdervik, Michelle Coleman, Céline Bertrand, Sandra Hafström, (Therese Alshammar).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista