Blommor och tända ljus utanför lägenheten där en 19-årig flicka knivmördades i Landskrona. Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Landskrona

Rättegång inledd efter knivmord

Målsägandebiträde: ”Det är ett klockrent hedersmord”
1:46 min

I dag inleddes rättegången i Lunds tingsrätt mot en 17-åring, som mot sitt nekande är åtalad ha dödat sin 19- åriga syster i Landskrona i våras i sitt hem i Landskrona, genom ett hundratal hugg med två knivar och en sax.

17-åringen berättade att systern skadats allvarligt av en okänd gärningsman som trängde sig in i lägenheten i Landskrona med knivar.

Polis och åklagare har inte kunnat finna belägg för att det skulle vara ett hedersmord, men hedersmotivet kommer ändå att lyftas fram under rättegången, genom målsägandebiträdet till offrets syster.

Redan tidigt i rättsprocessen spekulerades det om det här skulle kunna röra sig om ett så kallat hedersmord, men åklagaren säger sig inte kunnat bevisa att så skulle vara fallet, men enligt målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz råder det ingen tvekan.

– Jag hänvisar till 102 sidor som finns i Socialjourens anteckningar. En sakkunnig ska också komma hit och berätta om att det finns ett hederstänkande i familjen, säger Elisabeth Massi Fritz.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".