Handboll, Elitserien

Mot Aranäs blev HK Malmö vinnare till sist

3:08 min

Ojämna HK Malmö var nära att tappa segern som de såg ut att ha i en ask. Med visst flyt kunde de ändå bryta en lång segerlös svit och vinna med 29-28 mot Aranäs.

Första femton minuterna var helt jämna. HK Malmö såg ut som det bottenlag de är. Andra femton visade laget tyngden och drog ifrån. Med lite mer skärpa hade matchen kunnat vara död i halvtid. Ställningen var 16-11.

Men i andra halvlek visade Malmö att de inte är ett pålitligt lag. Jumbon Aranäs, med en poäng på tretton matcher, släpptes in i kampen. Nervigt blev det. Med sju minuter kvar var det utjämnat: 25-25.

Hos gästerna var det framförallt Pål Wetterbrandt och Andreas Arrman som gjorde att matchen återfick livet. De gjorde sju respektive åtta mål för hallänningarna.

Lagen följdes åt sista tio och både tur och skicklighet gjorde Malmö till slutsegrare. Rasmus Skram satte flera viktiga straffar (fyra av fyra) och tillsammans med Mattias Thynell blev han Malmös främste skytt med sex mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista