1 av 2
Poliscivilbilen efter att ha jagat den flyende bilen. Foto: Svjetlana Pastuhovic/Sveriges Radio
2 av 2
En cyklist avled efter att ha blivit påkörd av en flyende bilist som jagades av polisen. Föraren misstänks för vållande till annans död och mordförsök. Foto: Scanpix
Malmö

Vansinnesförare får samma straff i hovrätten

Vansinnesföraren frias på punkten grovt vållande till kroppskada när hovrättsförhandlingarna avslutades idag. I övrigt består tingsrättens dom för bland annat vållande till annans död. Och han döms fortfarande till tre års fängelse precis som i Tingsrätten.

Det var den 12 juni som polisen tog upp en biljakt efter att 20-åringen vägrat stanna med sin bil. När 20-åringen passerade Triangeln i centrala Malmö körde han på en cyklist som avled direkt av sina skador. Åklagaren krävde i tingsrätten att han skulle dömas för dråp på den 60-åriga cyklisten och mordförsök på en polis som försökte stoppa honom. Försvaret har hela tiden hävdat att han inte hade för avsikt att 60-åringen skulle dö och har helt förnekat att han skulle ha försökt mörda polisen. En åtalspunkt han också friades för i tingsrätten.

20-åringen dömdes i Tingsrätten till tre års fängelse för vållande till annans död, vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och narkotikabrott. Men valde att överklaga tingsrättsdomen, inte för själva dödsfallet, utan för punkten för vållande till kroppsskada. Något han anser sig vara oskyldig till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".